Gépelést tanító alkalmazás készítése

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Mai világunkban a munkához, személyes ügyek intézéséhez, szórakozáshoz a legtöbb esetben elengedhetetlen a számítógépek használata. Sokan azonban nagyon lassan gépelnek. Ezek az emberek, ha megtanulnának vakon gépelni, összességében több munkát tudnának elvégezni adott idő alatt, vagy szabadidőt tudnának megtakarítani maguknak. Ahhoz, hogy valaki meg tudjon tanulni vakon gépelni, szüksége van egy megfelelő oktatókörnyezetre. Ez lehet egy könyv, egy tanár, vagy akár egy alkalmazás. Az oktatókörnyezetnek hatékonynak és könnyen elérhetőnek kell lennie. Véleményem szerint az előbb említett problémára a legmegfelelőbb megoldás egy alkalmazás, mivel interaktív, személyre szabható, kikényszeríti a tényleges gyakorlást és akár ingyenes is lehet.

Szakdolgozatomban az általam fejlesztett UWP alkalmazást mutatom be, melyet az előbb említett probléma megoldásának vélek, és amely elérhető lesz a Microsoft Store-on keresztül ingyenesen. A dolgozatban bemutatom a fejlesztés során felhasznált technológiákat, a követelményeket, amiket az alkalmazásnak teljesítenie kell, majd ismertetem magát az elkészült alkalmazást és bemutatom, hogy a teljesítendő követelményeket hogyan oldottam meg.

A jelen dokumentumban bemutatott alkalmazás véleményem szerint a lehető legmegfelelőbb módszer arra, hogy minél több ember megtanulhasson vakon gépelni. Ingyenesen elérhető a Microsoft Store-ból, amelyhez rengeteg embernek van hozzáférése, továbbá interaktív és alkalmazkodik a felhasználók igényeihez.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.