Gépi látás rendszer fejlesztése okostelefonokból

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Csorba Kristóf
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mai okostelefonok egyre jobb képességekkel rendelkeznek a minőségi képalkotás terén, és óriási számítási kapacitást rejtenek magukban. Még a legolcsóbb eszközök is képesek az alapvető képfeldolgozási feladatokra és az egymással történő kommunikációra.

Jelen szakdolgozat célja, hogy egy általános, okoskamera rendszer vezérlésére alkalmas keretrendszer kifejlesztésével hozzájáruljon egy, az egyetemen jelenleg futó kutatáshoz. A keretrendszer lehetőséget biztosít a más kutatócsoportok általi bővítésre, és tartalmaz egy példa alkalmazást, ami kiindulási alap lehet a további kutatások számára. A keretrendszer a kommunikációs és kamera-kezelési feladatok implementációjából áll, és hozzáférést biztosít a népszerű OpenCV képfeldolgozó könyvtárhoz.

A szakdolgozat során ismertetem a keretrendszer tervezésének lépéseit és a megvalósítás során meghozott döntéseket, valamint bemutatom a már létező kódbázishoz illesztés során felmerülő problémákat. Végül leírom az alkalmazás Google Play Store-ba történő publikálásának követelményeit és megvizsgálok egy megoldást a résztvevő eszközök belső óráinak szinkronizálásra.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.