Gépi tanulási környezet kialakítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az utóbbi időben az iparban egyre több készülék és gép különböző szenzorokkal felszerelve működik. Ezen szenzorok adatait felhasználva lehetőségünk nyílik a vállalatok számára folyamataik optimalizálására, a működési hatékonyságuk növelésére, selejtek mennyiségének csökkentésére és egyéb kritikus feladatok megoldására.

A szenzorokból származó adatok mennyiségéből, a feldolgozás késleltetésszenzitivitásából adódóan csak gépi tanulási algoritmusokkal van lehetőségünk ennek megoldására. Az ilyen modellek futtatásához szükség van az ipari megoldásoktól elvárt minőségű szoftver architektúrára, mely képes az adatok kezelésére, a gépi tanulási modell futtatására és a kinyert adatokat el tudja juttatni más rendszerek számára.

Szakdolgozatomban egy ilyen architektúrát mutatok be, melyet a fentiek figyelembevételével dolgoztam ki, bemutatok egy gépi tanulási modellt, melyet a kidolgozott architektúrába illeszthetünk, valamint megvizsgálom a vasút iparban már létező rendszerek az iparágra gyakorolt hatását.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.