Gépírás tanítás támogatása adaptív módszerrel

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A diplomatervvel foglalkozó munkám során egy gépírás oktatást támogató HTML5-ös alkalmazást implementáltam gemifikált környezetben adaptív módszerrel ellátva, valamint ennek a programnak az egység teszt szintű tesztjeit a helyesség igazolása érdekében. Elkészítettem az ehhez tartozó NodeJs-en futó szerveroldali alkalmazást, a szükséges REST interfészeket, az adatbázis kezelést a perzisztencia és az adaptív algoritmus működésének érdekében.

Ehhez meg kellett ismerkednem a Google által készített AngularJs-sel majd Angularral, mellyel együtt a Microsoft TypeScript néven kiadott nyelvét is mélyrehatóan el kellett sajátítanom annak érdekében, hogy azt hatékonyan tudjam alkalmazni munkám során. Szintén tanulmányoznom kellett a JavaScriptes szerveroldal megvalósítását, az itt elérhető különböző webszerver implementációkat és a velük kommunikáló adatbázis kezelőket és a NodeJs működését. Alkalmaztam a tesztvezérelt fejlesztés elméletét, ami a módszertan részletes megismerését igényelte részemről.

Utána kellett járnom a gépírás oktatás elméletének, annak érdekében, hogy egy szakmailag helyes és hatékonyan működő, kiterjeszthető támogató algoritmust tudjak tervezni majd implementálni.

A dolgozatomban a fent leírtakat fejtem ki bővebben, betekintést adok a gépírás oktatatás elméletébe, a MEAN stack felépítésébe és működésébe, a tesztvezérelt fejlesztés elméletébe. A program bemutatása közben részletesen bemutatom a felhasználói felületen alkalmazott Redux mintát, ennek részeit, a reducereket, effecteket és action-öket, illetve megindokolom a Redux választásának jogosságát. A program bemutatása során kitérek az egyes egységek tesztelésének mikéntjére és a tesztelési módokat példakóddal is alátámasztom a könnyebb érthetőség érdekében.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.