Gesztusokkal és hanggal vezérelt rajrzolóprogram fejlesztése Smart TV platformon

OData támogatás
Konzulens:
Bartalis István Mátyás
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Néhány éve a piacon megjelentek az Okos TV-k (Smart TV-k), amik nem csak a televíziózás élményét nyújtják a felhasználónak, hanem például beépített böngészővel, YouTube videókkal és egyéb alkalmazásokkal tölthetjük az időnket a TV előtt ülve, miközben a TV lesz az otthoni szórakoztatás fő színtere. Pár év alatt sokat fejlődött a technológia e téren, megjelentek a hang- és mozgásvezérelt tévék, az augmented reality (kiterjesztett valóság) és a mozgásfelismerő technológiák.

A hang- és mozgásvezérlés próbálja interaktívvá tenni a televíziózást. A technológia folyamatosan fejlődik. Egyre könnyebben elérhetővé válnak ezek a fejlesztések, így egyre több ember otthonába jut el, és vesz részt mindennapjaikban. Különböző alkalmazások vezérlése, a csatornák váltása, a hangerő szabályozása, mind egy mozdulattal, vagy szóval megoldható.

A félév során Samsung Smart TV-re írtam az alkalmazásomat, amit Eclipse környezetben HTML5 és JavaScript nyelven dolgoztam ki. A HTML5-ben megjelentek újítások, többek között a canvas elem, amit egy felbontástól független bitképes rajzvászon megjelenítésére használhatunk, melyre JavaScript kódok segítségével tudunk különböző 2D-s alakzatokat rajzolni, színt adni, stb.

Az alkalmazásom egy rajzoló alkalmazás Samsung Smart TV-re, amiben különböző formákat (kör, téglalap, vonal), többféle színnel tudunk kirajzolni. Valamint lehetőség van előre telepített képek beöltésére, és mint háttér arra rajzolni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.