Google Web Toolkit alkalmazás refaktorálása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A mai világban rengeteg mindent intézünk interneten keresztül, így a weboldalak fontos szerepet játszanak mindennapi életünkben is. A legtöbben innen értesülnek hírekről, termékeket rendelnek üzletekből, utazásokat, jegyeket foglalnak le, illetve töltik az idejüket szórakozással. Ezért szinten mindennek és mindenkinek szüksége van egy saját weboldalra, hogy másik könnyen megtalálhassák, ki tudja elégíteni másik igényeit.

Jól megírt és könnyen használható oldalakat készíteni azonban nem könnyű feladat és az ember sokszor belefuthat hibákba, illetve akadályt képeznek a számára ismeretlen vagy új technológiák, ilyen például a Google Web Toolkit (továbbiakban GWT) is. Ahogy minden fejlesztés esetében, a weblapok készítése terén is többféle megközelítés létezik. Vannak statikus weboldalak és vannak dinamikusak, melyek szinkron vagy aszinkron működőek és egy vagy több különböző nyelven írunk, azonban a GWT ezektől első ránézésre eltér. A GWT alkalmazást ugyanis Java nyelven írjuk, amiből a fordító JavaScript kódot generál, amit egy HTML oldalba ágyazunk be, így akár egy meglévő oldalt is kibővíthetünk ilyen funkcionalitással.

Jelen feladat célja a GWT mint környezet megismerése és egy egyszerű alkalmazás elkészítése, amely segít megmutatni és megérteni, hogy mikkel szembesül az ember a használata során illetve milyen tényezőket érdemes szem előtt tartania fejlesztés közben. Továbbá megmutatja, mivel jár egy ilyen alkalmazás refaktorálása szerver-nehézzé és hogyan lehetséges az alkalmazás mérése.

Az alkalmazás önmagában nem teljes, azonban eleget tesz azon feladatának, hogy bemutathassuk vele a fent említett technológiát illetve lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.