Grafikus fejlesztői környezet tervezése irányítástechnikai alkalmazásokhoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Horváth Tamás Imre
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A Diplomaterv témája egy olyan grafikus fejlesztői környezet tervezése irányítástechnikai alkalmazásokhoz, melynek segítségével napkollektoros rendszerekhez készíthetünk szabályzó algoritmust tetszőleges séma alapján.

Az első fejezet a bevezetés, melyben röviden ismertetésre kerül a diplomaterv témája, és az a tanszéki projekt, melynek keretében egy napkollektoros energetikai rendszer fejlesztése folyt.

A második fejezet az előzményeket mutatja be. Áttekintésre kerülnek a tanszéki projekt eddig elkészült elemei, illetve röviden megnézzük, hogy milyen kereskedelmi forgalomban kapható szabályozók állnak rendelkezésünkre a hasonló problémák megoldására.

A harmadik fejezet a rendszerterv, melyben részletezem a célokat, a specifikációt, a fejlesztés során használt eszközöket, illetve az elkészített modellt és szoftvertervet, beleértve a grafikus interfészt is.

A negyedik fejezet az implementáció, mely a rendszerterv elemeinek, illetve a szoftver funkcióinak bővebb magyarázat képezi.

Az ötödik fejezet a tesztelésről szól, melyben elsőként néhány egyszerű kapcsolat által generált algoritmus kód magyarázata található, majd következik egy egyszerű, valódi rendszerséma elkészítésének bemutatása.

A hatodik fejezet az összefoglalás, melyben összegzem a Diplomaterv során elvégzett munkát, és adok néhány – a szoftverrel kapcsolatos – továbbfejlesztési lehetőséget is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.