Grafikus felület fejlesztése tárolt eljárások alapján Java kódot generáló komponenshez

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Aktuális munkahelyemen gyakorta lefutó munkafolyamat az adatbázisban lévő tárolt eljárások Java forrásfájlokká generálása, szolgáltatás-kiajánlás céljából. Ez több lépésben történik: egy már meglévő eszközzel XML fájlokat generálunk az adatbázisból, ezeket kiegészítjük metaadatokkal, majd végül a végleges XML fájlokból .java fájlokat készítünk egy már ugyancsak létező eszköz segítségével. A három szakaszból a középső nem volt automatizált, manuális XML szerkesztést igényelt, ami alaposan lelassította a folyamatot.

Szakdolgozatom célja egy olyan rendszer és ehhez kapcsolódó vastagkliens alkalmazás megtervezése volt, amelly a fenti folyamat egyszerű, intuitív vezérlését teszi lehetővé. Integrálja és felparaméterezi a már meglévő, első és harmadik lépésben használandó programokat, valamint felületet biztosít a középső szakaszhoz.

A szakdolgozat egy a bevezető után részletesen tárgyalja a felhasznált technológiákat, a tervezés és megvalósítás egyes lépéseit, azok során felmerülő problémákat és azok megoldásait, továbbfejlesztési lehetőségeket, végül pedig egy rövid összefoglalóval zár.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.