Grafikus játékmotor fejlesztése C++ nyelven

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Tóth Balázs György
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Manapság a játékok flexibilis, komplex és újrahasznosítható játékmotorok segítségével készülnek, tekintve, hogy gyártási költségük csak nő és nő. A merev hierarchiákon alapú játékmotorok aranykora már lejárt, többnyire a rugalmasság és az újrahasznosítás területein nyújtott hiányosságaik miatt.

Az entity-component architektúrán alapuló játékmotorok egyre népszerűbbek, és nincs jele új szabványnak jelenleg. Ennek oka az, hogy ezek a rendszerek rendelkeznek mind az előbb említett pozitív tulajdonságokkal. A piacvezető Unity 3D és az Unreal Engine is komponens alapú motorok, és valóban igen népszerűek egyaránt a független és az AAA fejlesztők körében is.

Szakdolgozatomban egy modern játékmotort mutatok be, mely C++ nyelven (mint legnépszerűbb nyelv a játékiparban), modern tervezési alapelvek figyelembevételével és modern könyvtárak igénybevételével készült. Könnyedén készíthetőek entity-component architektúrát használó projektek egy leírónyelv és a Lua, mint szkriptnyelv segítségével, anélkül, hogy a motor belső felépítését módosítanánk.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.