Gyártástámogatás Samsung Smart TV platformon

OData támogatás
Konzulens:
Bartalis István Mátyás
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Elérkezett az okos televíziók korszaka, amelyek már nem csak a szokványos kép- és hang megjelenítésre használhatóak, hanem internetes tartalmak böngészésére, külön a TV-re készült alkalmazások használatára, fényképezőgép, számítógép csatlakoztatására is, valamint a már megszokott távirányítós vezérlésen kívül okostelefonokkal, hangvezérléssel és emberi gesztusok segítségével is egyaránt irányíthatóak.

A szakdolgozatomban én egy más nézőpontból közelítettem meg az okos televíziók világát, nem a szórakoztatási lehetőségeket tártam fel, hanem az ipari felhasználhatóságot próbáltam felfedezni.

Egy okos televízió megléte esetén szükségtelenné válhat a személyi számítógép, amin az alkalmazások futnak. Ebből adódóan egy okos televízióra fejlesztett alkalmazás költséghatékony alternatívát jelent például egy gyári környezetben, ahol akár több száz állomásra is szükséges lehet, hiszen csak a megfelelő megjelenítőre van szükség.

A féléves munkám egy olyan gyári munkafolyamat támogató rendszerről szól, ami rendelkezik egy webes tartalomkezelő rendszerrel, ahol termékek legyártásához szükséges folyamatokat lehet menedzselni, valamint egy Samsung Smart TV alkalmazással, ami ezeknek a megjelenítésére szolgál.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.