Gyártmány vizsgálatot követő manuális selejt szelekció eredményének elektronikus ellenőrzése

OData támogatás
Konzulens:
Stubán Norbert Géza
Elektronikai Technológia Tanszék

Infineon Technologies Cegléd Kft-nél töltött időm alatt lehetőségem volt megismerkedni a 62 mm soron gyártott Single Switch és a Half Bridge modell típusú teljesítmény félvezető modulok gyártási technológiájával. A folyamat megismerése érdekében a gyártási folyamat minden lépésénél a munkautasítás olvasása közben megfigyelhettem a valódi gyártási folyamatot.

A röntgenezési eljárás során emberi tényező hibázási lehetőségének kizárása érdekében egy ellenőrző rendszer igénye vetődött fel. Első körben megvizsgáltam a lehetőségeket, hogy milyen eszközökkel lehet megvalósítani olyan rendszert, ami a legnagyobb működési hatékonysággal kivitelezhető.

A rendszer az ólomsablonra szerelt távolság érzékelőkből, az érzékelők és a PC közötti vezérlőegységből, reed relé érzékelőből, figyelmeztetésre szolgáló hangszóróból, mindezek közötti vezetékezésből és a PC-n lévő programból áll. A legutóbbit az Infineon egyik alkalmazottja készítette el, akinek ezúton is köszönöm a közreműködését és segítségét.

Az érzékelőket megterveztem, felprogramoztam és fizikailag megvalósítottam. A röntgen gépben használt ólomsablonra a távolság érzékelőkhöz szükséges furatozást, kábelezést és csatlakozó felület kialakítását megvalósítottam.

Teljesen felszerelt ólomsablonnal, vezérlőegységgel és a PC-s programmal a röntgenezés során felmerülő összes lehetőséget leteszteltem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.