Gyárvillamosítás

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Tamás
Villamos Energetika Tanszék

A diplomamunkám témája egy magyarországi gyógyszeripari vállalat tablettaszállító rendszerének teljes átalakítása, mely tartalmazza a villamos vezérlés, összeköttetés és tápellátás megtervezését, melyet a Gamma Digital Kft. biztosított számomra.

A feladatom a gyár egy részében üzemelő tablettaszállító rendszer teljes villamos átalakítása és bővítése volt. Az alapanyag továbbításra egy vákuumos szállítórendszer szolgál, mely szilikon csöveken keresztül juttatja a gyógyszereket sérülésmentesen a csomagolás helyére. A témám kidolgozása során megismerkedtem a régi (meglévő) rendszer működésével és felépítésével, valamint részt vettem egy nagyszabású tervezési feladatban. A kivitelezésre még nem került sor, de minden terv készen áll az esetleges megvalósításhoz.

A tervezési feladat a villamos tervezést, kábelnyomvonal tervek készítését foglalja magában. Ezek elkészítése során megismerkedtem az Eplan P8 néhány különleges funkciójával, valamint az AutoCAD tervező programmal. A tervezés során alkalmam nyílt a régi működést megfigyelni, az egyes üzemállapotokat figyelemmel kísérni, és az esetleges hiányosságokat feltárni annak érdekében, hogy az új rendszer megfelelően legyen megtervezve.

A munkám során végigcsináltam egy teljes tervezési folyamatot, mely a kezdeti gépészeti és P&ID sémákból kiindulva, egy kivitelezéshez előkészített komplett kiviteli tervdokumentációt tartalmaz.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.