Gyerekbank webalkalmazás fejlesztése JavaEE platformon AngularJS frontenddel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Villányi Balázs János
Elektronikai Technológia Tanszék

Szakdolgozatom témája egy tanító jellegű Gyerekbank webalkalmazás megvalósítása. A dolgozat első részében röviden bemutatok létező gyerekbank megoldásokat Magyarországról és külföldről, továbbá ismertetem a magyarországi bankszámla létesítésére vonatkozó legelterjedtebb banki előírásokat és szerződési feltételeket. Ezek után rátérek saját gyerekbank alkalmazásom követelményeire és bemutatom, hogyan kapcsolódik a megoldás a bank architektúrájához.

A fejlesztéshez felhasznált eszközök és technológiák bemutatása a dolgozat 3. fejezetében található. A frontend fejlesztéséhez az Angular JS és a Bootstrap keretrendszert használtam valamint a JavaScript programozási nyelvet választottam. A backend megvalósítása Java EE platformon történt, az általam használt adatbáziskezelő pedig a MySQL lett. A webes alkalmazások és szolgáltatások kiszolgálásához az Apache Tomcat Java Enterprise Edition részeként választásom a TomEE webszerverre esett. A forráskód menedzselését és a fordítást a Maven keretrendszer biztosítja.

A 4. fejezet részletesen bemutatja a szülő és a gyerek felhasználók által elérhető funkciókat és a rendszer mögötti adatbázis struktúrát. Az alkalmazás által támogatott hitelfelvétel, megtakarítások, egyenleglekérdezés és valamennyi kapcsolódó tevékenység támogatott folyamatát is bemutatásra került.

A megvalósítás részleteit az implementálás fejezet tartalmazza. Ismertetem a frontend webosztályait, a REST hívásokat, az üzleti logika és az entitások osztályait valamint az adatbázis műveletek DAO osztályait és az adatátviteli objektumokat (DTO).

Munkámat teszteléssel zártam, ahol az alkalmazás működését ellenőriztem valamennyi folyamat végig vitelével. A dolgozatban a hitelfelvétel, elbírálás és betétfelbontás folyamatok tesztelését mutatom be részletesen.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.