Gyógyszeripari ultraszűrő berendezés vezérléscseréje és integrációja SCADA rendszerbe

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Napjainkban kiemelten fontos a vakcinák előállítása, melyek mennyisége és minősége rendkívül fontos a fertőző járványok és a fiatal kori halálozások megelőzése érdekében. A vakcinagyártó kapacitás és az oltóanyagok maximális minőségének garantálásához elengedhetetlen a gyártórendszerek korszerű, egységesített és a gyártási adatok nyomon követésére alkalmas fejlesztése.

Magyarország egyik vezető gyógyszeripari gyártójának vakcinagyártó üzemében a teljes gyártósor vezérlésének egységesítése történik. Minden berendezés PLC kódjának egy közös interfészrendszeren keresztül kell kommunikálnia az adatrögzítő és megjelenítő rendszerrel, valamint meg kell felelnie az ISA-88 szabvány szerinti rendszerfelépítésnek. Ezen követelmények fontosak a gyár biztonságos üzemeltetése végett.

Szakdolgozatom az említett gyártósoron található ultraszűrő berendezések vezérlésének fenti követelmények szerinti cseréjét mutatja be. Az irányításért felelős hardver nem változik, egy Siemens S300-as PLC a központi egység. A fejlesztés Siemens Step7 környezetben folyt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.