Gyógyszeripari vezérlésnyilvántartó rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A diplomamunkámat a Gamma Digital Kft. által biztosított témából írtam. A munkám címe a Gyógyszeripari vezérlés nyilvántartó rendszer fejlesztése.

A feladatom egy olyan webes megjelenítő alkalmazás elkészítése volt, amely a vezérlő rendszerekről tárolt adatokat tudja megjeleníteni. A szükséges információk be-gyűjtése is teljesen az én feladatom volt, ezáltal nagyon sok időt töltöttem az üzemekben a vezérlő rendszerek dokumentálásával. A kiválogatott adatokat szervezetten, meg-határozott struktúrájú adatbázisba töltöttem be.

A munkám elsődleges célja egy olyan automatizálási, informatikai adatbázis lét-rehozása volt, amely a karbantartási munkálatokat nagyban segíti. A legfontosabb ada-tok tárolásával a lehető leggyorsabb hibajavítást lehet elérni, ezáltal csökken a terme-léskiesés. A nyilvántartó rendszer nemcsak egy egyszerű katalógus, amibe eszközöket lehet felvenni, hanem képes bonyolult termelőrendszerek vezérléseinek felépítésére. A felvett eszközök segítségével lehet felépíteni a gyártóberendezések automatizálási és informatikai hálózatát. A hibabejelentő felület támogatja a gyors hibajavítást, valamint elősegíti az egyes rendszerek állapotának a nyomon követését.

A vezérlés nyilvántartó rendszer segítségével nyomon követhető lett a termelő-rendszerek felépítése, a hardverelemei és az életútja. A rendszerek pontosabb megisme-rése lehetővé teszi a pontosabb és alaposabb hibajavítást, karbantartást.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.