Gyors alkalmazásfejlesztés Java platformon Grails keretrendszer alkalmazásával

OData támogatás
Konzulens:
Ercsényi András
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Jelen diplomaterv célkitűzése, egy olyan újszerű web alkalmazások fejlesztésére szánt keretrendszer bemutatása, mely a Java platformon elérhető egyik leghatékonyabb megoldást biztosítja.

A Grails keretrendszer fejlesztésének fókuszába az egyszerű használhatóságot, rugalmasságot és a megbízhatóságot helyezték, figyelembe véve a Java-ban használt megoldásokkal való kompatibilitást. Habár a keretrendszerben használt elsődleges nyelv a Groovy, viszont teljes kompatibilitást biztosít mind a Java nyelvvel és platformmal. A Groovy kifejlesztése során fontos volt a Java nyelvvel forráskód szintű kompatibilitás megőrzése, a platform elterjedtségéből adódóan.

Ugyanakkor már bevált megoldásokat is használ az Enterprise Java világából, mint például a keretrendszer alapját adó Spring framework-öt, vagy a méltán elterjedt Hibernate Objektum-Relációs leképző eszközt.

Hogy a Grails hatékonyságát valóban igazoljam, a Spring Web MVC keretrendszerrel párhuzamot vonva fogom bemutatni a gyorsabb fejlesztést adó megoldásokat.

Végül egy web alkalmazás fejlesztésén keresztül fogom példázni a keretrendszer használatát. Az említett web alkalmazás, FTP szervereken történő keresést tesz lehetővé, melyek könyvtárstruktúráját előzetesen feltérképezte. Az alkalmazáshoz tartozik még egy egyszerűbb adminisztrációs felület is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.