Gyorsított folyamatfejlesztés egy hazai szoftvercégnél

OData támogatás
Konzulens:
Sógorné Dr. Balla Katalin
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Jó minőségű szoftvertermékek készítése komoly kihívás és nehéz feladat, ahogy az a szoftverkrízis beköszöntése óta mindinkább tudatosodik a szoftverfejlesztői közösségben. A szoftvermérnöki területet jellemző hatalmas komplexitást, illetve a gyorsan és gyökeresen változó igényeket csak úgy gyűrhetjük le eredményesen, ha speciális módszereket és eszközöket használunk a munkánk során. Már régen rá kellett jönnünk, hogy ebben a harcban nincsen mindent legyőző fegyverünk, viszont még vannak olyan eltökélt szervezetek, mint a SEI, amelyek újabb és újabb eszközöket adnak a fejlesztők kezébe, és ezek segítségével egyre közelebb kerülünk, ahhoz, hogy a szoftvermérnöki ágazat is olyan hatékony eszközkészlettel rendelkezzen, mint a „hagyományos” mérnöki ágazatok.

Ezt a helyzetet hazánkban is egyre többen felismerik és ennek megfelelően egyre nagyobb az érdeklődés a különböző modell alapú folyamatfejlesztési módszertanok iránt, mint amilyet a SEI is kidolgozott a több évtizedes munkássága során.

A szakdolgozatomban egy hazai cégnél végzett, folyamatfejlesztés támogató munkámat mutatom be. Ennél a cégnél a 2011/2012 tanév második félévében, önálló laboratóriumi témám keretében bemutatásra került az egyik legfrissebb módszertan az Accelerated Improvement Method. Ennek az alkalmazási lehetőségeit vizsgálva teremtettem meg hozzá a megfelelő szoftvertámogatást, a cég igényeinek megfelelően.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.