HD teszt ábrák generálása

OData támogatás
Konzulens:
Kovács Imre Dr.
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Dolgozatom első részében bemutatom a nagy felbontású (HD) televíziós formátumok paramétereit, a legfontosabb képformátum változatokat, szó lesz mind a digitális mind az analóg jellemzőkről, ismertetésre kerülnek többek között az interfészek is.

A továbbiakban kitérek a két legelterjedtebb kompressziós eljárásra; ezek az MPEG-2 illetve a H.264. Megvizsgálom, hogy hogyan csökkenthető hatékonyan ezen kódolási módszerek segítségével az adatsebesség, miként történik a redundancia eltávolítása.

Ismertetem a képminőség tesztelési módszereket mind analóg mind digitális rendszer esetében, bemutatom az eszközöket, melyekkel a mérések kivitelezhetők illetve lesz szó szoftver alapú képminőség vizsgálatról is. Saját méréseket is végzek, bemutatva a H.264 és az MPEG-2 közötti különbséget.

Legvégül a képminőség tesztelés célját szolgáló tesztábrát/teszt videó szekvenciát állítok elő a Blackmagic DeckLink Studio és Third Party programok segítségével, részletesen bemutatásra kerül ennek menete illetve kitérek az eszköz egyéb tulajdonságra, bemutatom a mellékelt szoftvereket is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.