HR folyamatok szoftveres támogatása Ruby on Rails platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A humán erőforrás menedzsment komoly szerepet tölt be minden cég életében. Míg a kisebb cégeknél ezt a feladatot akár egy ember is megfelelően elláthatja, nagyobbak esetén több ember számára is kezelhetetlenné válhat. Bár léteznek ezt támogató eszközök, a cégek egyedi politikáját pontosan lemodellezni egyik sem képes.

Feladatom, hogy becsatlakozzak egy nagyvállalati fejlesztő csapatba, ahol jelenlegi eszközük utódján dolgoznak, a régi rendszer hibáiból okulva, az új elvárásoknak megfelelően segítsem a tervezést, fejlesztést, tesztelést és átadást. Dolgozatom során ezen folyamat sikerébe fektetett munkámat és annak eredményét mutatom be.

Ahhoz, hogy kellően kifinomult eszközt fejleszthessünk, szükség van nem csak a folyamatok pontos ismeretére, de a felhasználói visszajelzésekhez történő alkalmazkodásra is. A modern trendeknek megfelelően egy ilyen széleskörűen használt szolgáltatást web-alkalmazásként implementáltunk, Ruby on Rails platformon.

Számos későbbiekben ismertetett kiegészítő és a keretrendszer adta lehetőségek felhasználásával egy versenyképes rendszer sikeres elkészítésében vehettem részt, idővel belelátva a tervezési és fejlesztési problémák mélységeibe és a saját, illetve külső erőforrások adta korlátokba.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.