HTML5 alapú edzésnapló

OData támogatás
Konzulens:
Fehér Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság egyre nagyobb szerepet töltenek be a webalkalmazások, melyek az élet számos területén segítséget nyújtanak. A sportolás során is rendkívül hasznos egy olyan edzésnaplózó alkalmazás, ami számon tartja kedvenc sportágainkat, és kezelési felületet nyújt edzéseink nyilvántartására. Alapfunkcióin kívül rengeteg egyéb szolgáltatást nyújthat a statisztikák megjelenítésén át egészen a térképen megjelölhető edzéshelyszínekig.

Munkám során egy ilyen alkalmazást készítettem, melynek fejlesztése közben számos technológiát megismertem. A webalkalmazás ASP.NET MVC keretrendszerben készült, amit később integráltam egy kész webáruház rendszerbe, majd fejlesztettem hozzá egy mobilapplikációt is Android platformra. Ezeken kívül rengeteg egyéb osztálykönyvtárat felhasználtam, melyek mind bővítették eszköztáramat, ezáltal színesítve a végső soron elkészült alkalmazást.

Diplomatervemben először kitérek a kutatómunkámra, vagyis bemutatom a piacon már létező, hasonló megoldásokat, valamint a fejlesztéshez szükséges technológiákat. Ezután ismertetem az alkalmazás tervezett funkcióit, az alkalmazás architektúráját, illetve a tervezési fázisban alkotott adatbázis felépítését. A dokumentum legnagyobb hányadában részletesebben kitérek az edzésnapló funkcióinak megvalósítása során felmerülő döntésekre, problémákra, végül pedig összegzem a leírtakat, s elemzem a továbbfejlesztési lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.