HTML5 integrálása meglévő eMagazin keretrendszerbe

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjaink korszerű, a hétköznapi életben sokat használt eszközeink szinte mindegyikén operációs rendszer fut – okos telefon, tablet, okos óra, okos TV, okos hűtőgép.. Ezen készülékek eltérő megoldásai eltérő operációs rendszereket használnak. A korszerű eszközökre alkalmazást készítő fejlesztőknek meg kell küzdeniük a különböző operációs rendszerek, valamint a különböző programozási nyelvek okozta széles ismeretségi spektrum lefedésével, a több platformon átívelő alkalmazásokat pedig sokszor több, teljesen különböző nyelven is el kell készíteni.

Feladatom egy meglévő platformfüggetlen eMagazin keretrendszer web alapú tartalmakat megjelenítő vezérlővel való kiegészítése. Ezen vezérlő néhány beépített példán keresztül megmutatja a megoldásban rejlő lehetőségeket, valamint a beépített tartalmon kívül tetszőleges további tartalom is megjeleníthető benne.

A dolgozat első fele tartalmazza a manapság használatos platformfüggetlen programozási technikákat, ezek nehézségeit és előnyeit, valamint ismerteti a szakdolgozat elkészítéséhez használt programozási nyelveket, technológiákat, végezetül pedig a konkrét eMagazin keretrendszert is bemutatja.

A dolgozat második fele először bemutatja az elkészítendő vezérlővel szemben támasztott követelményeket, majd részletesen ismerteti a feladat megoldásának menetét a Windows Store 8.1, Android, illetve WPF platformon, betekintést nyújt a keretrendszer réteges felépítésébe, leírja a kidolgozott tárolási mappastruktúrát. A dolgozat felfedi a különböző platformokra való elkészítés különböző nehézségeit. Befejezésül példákat mutat a kidolgozott vezérlő használatára a beépített tartalmakon keresztül, valamint egy tetszőleges példán. Legvégül továbbfejlesztési irányelveket fogalmaz meg.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.