Hajó bérlő alkalmazás készítése webes technológiával

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az Internet térhódításának köszönhetően egyre többen használják azt különböző készülékeikről. Így egy olyan vállalkozás, amely nem tartja a fejlődést a digitális világgal és nem használja ki az internet adta lehetőségeket, ügyfelektől eshet el. Egy ergonomikus webalkalmazás, amelyen a felhasználó a vállalkozás egyes szolgáltatásait eléri, nagyban megnövelheti a cég bevételét. Ez a szakdolgozat ezt a problémát próbálja orvosolni szüleim vállalkozása számára, a mai trendeket szem előtt tartva technológia és dizájn szempontjából.

Az alkalmazás az ASP.NET Core 2.0 platform keretein belül készült, melyhez a keretrendszer rugalmasságának köszönhetően felhasználtam több kiegészítő technológiát. Ilyen például a Bootstrap, mely a reszponzív, egységes megjelenést biztosította, vagy a FullCalendar, amely a bérléshez szükséges naptári funkciókat és magát a naptár megjelenítését segítette.

Szakdolgozatom ezt a programot mutatja be három fő fejezetben. Az elsőben megismerkedhetünk azokkal a technológiákkal, amikkel elkészítettem a webalkalmazást. A másodikban látható a tervezési szakasz, illetve pontosítom az elvárt követelményeket. A harmadikban pedig bemutatom az általam elkészített webalkalmazást.

Az elkészült termék teszt környezetben ki lett próbálva, ahol megfelelt az elvárásoknak, de éles környezetbe nem lett kitéve, mivel az európai általános adatvédelmi rendeletnek (GDPR) még nem tesz eleget. Ennek ellenére elsajátítottam egy alapszintű tudást webfejlesztésből, illetve megismertem annyira, hogy eldöntsem, szeretnék-e egyetem után ezzel foglalkozni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.