Hallgatói adminisztrációs rendszer a Microsoft Azure platform képességeinek demonstrálására

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A felhő paradigma napjaink egyik széles körben elterjedt informatikai irányzata. A paradigma alapját John McCarthy fektette le 1961-es MIT-en (Massachusetts Institute of Technology) tartott beszédében, amiben azt állította, hogy a számítástechnika egy napon közüzemi szolgáltatássá válhat. A technológiai háttér az elmúlt pár évben érte el azt a szintet, hogy a paradigma megvalósuljon és széles körben terjedni kezdjen.

A dolgozat célja bemutatni ezen paradigma alapjait, különböző típusait, valamint előnyeit és hátrányait. Részletesen ismerteti továbbá a Microsoft felhő megoldását, a Windows Azure Platformot, mindenre kiterjedően, de elsősorban fejlesztői szemmel. Az elméleti bemutatást követően egy példán keresztül megismerteti a Windows Azure Platform használatát a gyakorlatban, különös figyelmet fordítva az Azure által nyújtott tárolási technológiákra.

A példa alkalmazás egy tanulmányi portál, aminek sajátságos, börszt jellegű terhelése miatt kiválóan ki tudja használni a felhő sajátosságait, így az alkalmazás remek lehetőséget nyújt a felhő szemléltetésére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.