Hallgatói labor adminisztrációs rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szabó Róbert
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A szakdolgozat egy régóta jelen lévő tanszéki problémát kíván orvosolni, amely a hallgatói méréslaborok adminisztrációja. Jelenleg a mérések lebonyolításának rendje nem kedvező sem a hallgatóknak, sem az oktatóknak. A hallgatókat a tanszék előre beosztja a mérési alkalmakra. Ez azért előnytelen a hallgatóknak, mert ha a megadott időpontban nem tudnak megjelenni a mérésen, akkor pótalkalmat kell igénybe venniük. Az oktatóknak szintén kényelmetlen ez a rend, mivel így több pótmérési alkalmat kell biztosítaniuk, több erőforrást ráfordítva.

Megoldásképpen egy olyan rendszert kíván a tanszék bevezetni, amelyben a hallgatók szabadon jelentkezhetnek a mérési időpontokra, igény szerint társaikkal cserélhetnek is. Így az önként vállalt mérésekhez nem kell pótalkalmat fenntartani. Ehhez szükség van egy adminisztrációs szoftverre. A következő célkitűzéseknek kívánunk eleget tenni: támogassa a program a hallgatók időpontcseréjét, hatékony felületet nyújtson az oktatóknak a tantárgyak, kurzusok, mérések és alkalmak kezeléséhez, lehessen jegyzőkönyveket feltölteni, értékelést adni, valamint legyen egy áttekinthető nézet az aktuális mérési alkalmakról.

A speciális igények miatt már meglévő alkalmazást nem érdemes választani, ezért fogtam bele a Laboridőpont-adminisztrációs Rendszer (LIAR) fejlesztésébe. A dolgozat a tervezés és megvalósítás részleteit ismerteti, valamint elemzi az elkészült programot.

A szoftver alapja a Ruby on Rails, egy dinamikusan fejlődő, népszerű webalkalmazás-keretrendszer.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.