Hálózatbiztonsági rendszer távfelügyelete mobil eszközön

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Fehér Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az okostelefonok elterjedésével manapság egyre inkább felmerül az igény a kisképernyős mobil eszközökre szabott menedzsment felületek iránt. Ezen belül a kritikus hálózati infrastruktúrát jelentő rendszerek felügyelete igazi kihívást jelent, ugyanis egyrészt a felhasználó azonosításánál nagyobb biztonsági kockázatokkal kell szembenézni egy telefon esetén, másrészt biztosítani kell az azonnali értesítések beérkezését a rendszerrel kapcsolatos eseményeket illetően.

Jelen dolgozat célja a fent említett problémákra nyújtható válaszok vizsgálata az Apple iOS és Google Android mobil operációs rendszerek alatt, illetve egy alkalmazás tervezésének a bemutatása amely iOS operációs rendszer alatt fut, és a BalaBit Shell Control Box (SCB) tevékenység-monitorozó rendszer bizonyos szolgáltatásainak felügyeletét teszi lehetővé a kutatás eredményeinek felhasználásával.

A dolgozat által érintett témakörök: push notification szolgáltatások, One Time Password implementációs lehetőségek, szerver oldali integráció kliens-szerver kommunikációs protokollok.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.