Hálózati eszközök párhuzamos frissítésének elemzése és implementálása java nyelven

OData támogatás
Konzulens:
Kundra László János
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A modern programokkal szemben támasztott igényekkel a soros elvű programozási szemlélet nem képes felvenni a versenyt. Ebből kifolyólag fontos, hogy a leendő szoftverfejlesztők tisztában legyenek a párhuzamos programozás előnyeivel, hátrányaival, korlátaival és lehetőségeivel.

A szakdolgozat írása közben sikerült átfogó képet alkotnom a konkurens végrehajtás elméletéről. Megismerkedtem a lehetséges fizikai architektúrákkal és azok rendszerezéseivel, leírási módjaival. Megvizsgáltam a programok automatikus és programozó-vezérelt párhuzamosítási lehetőségeit és a különféle párhuzamos programozási modelleket.

Ezt követően áttértem a konkurens programok írásának Java nyelv nyújtotta lehetőségeire. Az alapvető nyelvi elemektől indultam, és a magasabb szintű osztálykönyvtárak tárgyalásával zártam a részt.

Az alapos elméleti háttér alapján megoldottam egy párhuzamosítási problémát, melynek alapja egy soros program volt. A megvalósításokat mért eredmények alapján különböző szempontok szerint összevetettem és az összehasonlítás alapján véleményt formáltam róluk.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.