Hálózatra kötött 3D nyomtató

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Fehér Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az elmúlt időszakban robbanásszerűen megnőtt a 3D nyomtatók iránti érdeklődés. A technológia költségeinek csökkenésével, a bővülő kínálattal egyre könnyebben férhetünk hozzá ezekhez a készülékekhez. Az otthoni, széleskörűbb használat elterjedését azonban akadályozza, hogy a háttérfolyamatokhoz kevésbé, vagy egyáltalán nem értő személyeknek bevezető szinten ismernie kellene a feldolgozási lépéseket, lehetséges használati módokat.

Szakdolgozatom keretein belül egy olyan megoldás elkészítését tűztem ki célul, mely a nem szakképzett felhasználó számára is elérhetővé teszi a három dimenziós nyomtatás lehetőségét, technikai tudás vagy előképzettség nélkül. Legfontosabb szempontjaim így a lean menedzsment szemléletének segítségével születtek meg. Ennek megfelelően a végleges megoldás a kezdeti fázishoz képest több, jelentős változáson esett keresztül.

A leendő felhasználó számára fontos értékeknek elsősorban az egyszerű használhatóságot és a kompaktságot tekintettem. Ennek megfelelően alakítottam ki mind a közvetlen használat felületei, mind a WEB felületén elérhető kezelési lehetőségeket, valamint magát a fizikai eszközök csoportját is.

Megítélésem szerint a legmegfelelőbb az említett célra, egy egyszerűen hordozható, külső eszközt nem igénylő megoldás. Az elkészült rendszer így megfelel a célfelhasználó által igényelt értékeknek, könnyen változtatható, bővíthető és karbantartható.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.