Hangoskönyv olvasó alkalmazás háttérszolgáltatásai .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság a hangoskönyvek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és nagy számban érhetők el ingyenes formában az interneten. Ez több okkal is magyarázható: a hangoskönyv kevésbé foglalja le az embert, kényelmesebben magunkkal vihetjük őket bárhová anélkül, hogy a könyv súlyát is magunknál tartanánk. Ezen kívül az Internet is egyre több emberhez jut el.

Ezzel együtt jár a nemrég megjelent Windows 8, amely közös platformot nyújt a számítógépek és hordozható eszközök számára. Ezzel a lépéssel jelentős változásokat hozott a Microsoft új operációs rendszere, hiszen a közös platform közös fejlesztést is jelent, vagyis az alkalmazásokat egyszer megírva használhatók lesznek többféle eszközön is.

A két téma vegyítéséből jött létre a szakdolgozat témája, amely egy Windows 8-as hangoskönyv lejátszó alkalmazás elkészítése. Az alkalmazás egy háromfős projekt keretében készült, az én feladatom a háttérszolgáltatások elkészítése volt, így dolgozatomban is ez a téma kapja a legnagyobb hangsúlyt. Az alkalmazás a Windows 8 által hozott új tervezési elveknek megfelelően készül, C# és XAML nyelvek segítségével, a szerveroldali komponens pedig szintén a C#, és egyéb szükséges .NET-es technológiák igénybevételével.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.