Három rétegű alkalmazásfejlesztés Java EE alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Egy igényekre szabott belső vagy külső vállalati rendszer nagymértékben megkönnyítheti a vállalkozások munkamenetét és akár rövidtávon is profitot termelhet, így a kereslet is megnőtt irántuk. Egy ilyen alkalmazás egyik nagy előnye, hogy szinte bármilyen adminisztratív feladatot tud automatizálni egy cégen belül, mellyel hasznos munkaerőt takarít meg, vagy kapcsolatot létesít a külvilággal, mellyel a forgalmat növeli.

Szakdolgozatomban egy online web áruház megvalósítása során fogom bemutatni a fejlesztését egy ilyen rendszernek, majd ezekre megoldást prezentálok. Strukturáltan, komponensenként haladva ismertetem a felhasznált technológiákat, törekedve arra, hogy minél újabbakat mutassak be, fő hangsúlyt fektetve a gyakorlati alkalmazásuk elsajátítására, majd a rétegek közti kommunikációra. A rendszer fő technológia alapja a Java EE, mely egy elterjedt szerveroldali Java programozási platform, de számos más technológiát is bemutatok, mely a fejlesztés egyszerűsítését szolgálja, és felsorolok ezekhez alternatívákat.

Célom az, hogy az elkészített rendszert olyan felhasználó is kezelni és menedzselni tudja, aki csak alap informatikai tudással rendelkezik, és az elkészített alkalmazás magas szintű karbantartás igényét a minimumra redukáljam.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.