Háromcsatornás hangszínszabályzó Bluetooth kapcsolattal

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Timár András
Elektronikus Eszközök Tanszéke

A szakdolgozat témája egy háromcsatornás hangszínszabályzó elkészítése.

A témában való kutatás során többféle megoldással is találkoztam. Ezek a megoldások többnyire 5 vagy annál több sávval rendelkeztek, esetlegesen a sávok szélessége is változtatható volt az erősítés mellett. A szakdolgozatra jutott idő miatt az általam elkészített rendszer általánosabb lett, csak 3 sávval dolgoztam, melyek szélessége is adott, azoknak csak az erősítését lehet változtatni. Az alábbi dolgozatban részletezem azt, hogy miként sikerült egy olyan rendszert elkészíteni, amelyben a megtalálható sávok erősítését 12dB-re toltam ki. A szabályzóhoz illesztett végfok maximális kimeneti teljesítménye 4.7W lett, ezáltal a teljes rendszer általános hanglejátszó eszközként képes működni.

A hangszínszabályzók általában egy hangrendszer köztes elemét teszik ki, a hangszínszabályzó után következik a végfok – a teljesítményerősítő, melyet, ahogyan majd alább részletezem is, egy végfok IC-vel helyettesítettem.

A végeredmény így egy erősítő-hangszínszabályzó hibrid lett, melynek méretezésénél azt is figyelembe vettem, hogy a bemeneti jelet egy Bluetooth modul fogja szolgáltatni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.