Hatékony adatfolyam vizsgálat különféle elemzési eljárásokkal

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Jelen szakdolgozat egy olyan rendszer megtervezését és elkészítését mutatja be, amely képes arra, hogy webes hírportálokon megtalálható tartalmakat gyűjtsön össze, valamint az így összegyűjtött anyagot elemezze. Az elemzés az összegyűjtött anyag pozitív, illetve negatív tartalmának meghatározásából áll. A dolgozat számos olyan technológiát és módszert mutat be, amely a feladat megvalósítása során fel lett használva.

A feladat végső eredménye egy weboldal. Ezen az oldalon kulcsszavakra keresve kérdezhetjük le az elemzések eredményét. Az eredmény százalékos formában jelenik meg és utal az adott szóhoz szorosan kapcsolódó szövegrészek pozitív, illetve negatív tartalmára.

Az ilyen jellegű elemzések kiemelt szereppel rendelkeznek, hiszen az adatfolyamokról érkező információk mennyisége lehetetlenné teszi az adatok közvetlen formában történő tárolását. A tartalmak precíz elemzése azonban lehetővé teszi, hogy az adatokat tömörebb és lényegre törő formában tároljuk. Az információk érzelmi tartalmának elemzésével a veszteségmentesen tárolni kívánt adatok mennyisége jelentősen csökkenthető. Ez teszi az ilyen jellegű adatelemzéseket a mai korszerű BigData kiemelt területévé.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.