Hatékonysági mutatók számítása adatgyűjtő rendszerekkel az iparban

OData támogatás
Konzulens:
Katona László Dr.
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A gyártóüzemek egyre inkább ki vannak hegyezve a termékek minél gazdaságosabb előállítására. Az egyre élesedő verseny szükségessé teszi a termelés gyorsaságának, megbízhatóságának növelését és ezzel párhuzamosan a költségek csökkentését is. A meglévő eszközök kihasználtságának, állapotának ismerete alapfeltétele a költségcsökkentésnek. Erre a kihasználtságra és egyéb minőségi jellemzőkre az OEE számítási módszer vált elterjedté, melynek segítségével rövidebb állásidők, kisebb karbantartási költségek, nagyobb személyzeti hatékonyság érhető el.

Az OEE (Overall Equipment Effectiveness) egy hatékonysági mérőszám, mely a gép rendelkezésre állása (Availability), a teljesítmény (Performance) és a minőség (Quality) mérőszáma alapján kalkulálja ki az adott gyártósor hatékonysági mutatóját.

Szakdolgozatom készítése során a Heineken Hungária Zrt. soproni telephelyén a dobozfejtő üzemben segédkeztem egy adatgyűjtő rendszer kialakításában, mely képes a gyártósoron működő berendezések hatékonyságát monitorozni. A rendszer képes az egyes üzemállapotok azonosítására és azok kategorizálására a gyár kívánalmai szerint, továbbá biztosítja az állapotok kézi átminősítését is. A gyűjtött adatok alapján a rendszer riportokat készít, és kiszámolja a hatékonysági mutatókat, mint az OEE és ebben az esetben a gyár saját hatékonysági mérőszámát az OPI NONA-t (Operational Performance Indicator No Order No Activity).

A feladat megvalósításához egy több egységből álló rendszer kiépítésére volt szükség. A gyártósoron lévő gépeket Siemens S7-200 és S7-300 típusú PLC-k vezérlik. Mivel az S7-200 vezérlőberendezések soros vonal segítségével kommunikáltak, ezért szükség volt egy soros-Ethernet átalakítóra. Az S7-300 PLC-k egy Prosoft Messenger kártya segítségével csatlakoznak a hálózathoz. A vezérlő PLC-k és az adatgyűjtő rendszer kapcsolatát egy Ethernet switch biztosítja.

Az adatok kinyerése a gyártósori kontrollerekből típustól függően történik. Az S7-300 egységekből az adatgyűjtő PLC-ben elhelyezett Prosoft kártya segítségével történik az adatok lekérése, míg az S7-200 PLC-k kiolvasását egy, a riportozó gépen futó szervizszolgáltatás végzi. Az előfeldolgozott, összegyűjtött adatokat az adatgyűjtő PLC továbbítja a szintén vele azonos hálózatban lévő Rockwell gyártmányú PanelView operátor paneleknek és az adatok bevitelére szolgáló SCADA PC-nek, továbbá Rockwell gyártmányú ipari PC-n futó riportozó rendszernek is. A riportok gyártósori megjelenítésére az OPI TV szolgál, mely egy szintén Rockwell gyártmányú ipari PC-vel üzemel.

A rendszer kiépítésében az én feladatom volt az operátori felületek elkészítése, továbbá a SCADA PC-n futó szoftver megírása. Dolgozatom során a rendszer többi részét is bemutatom.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.