Házi feladat portál frontendjének fejlesztése React technológiával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Dudás Ákos
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az informatika rohamos fejlődésének köszönhetően egyre elterjedtebb szokás a különböző feladatok automatizálása. Ennek segítségével rengeteg idő és erőforrást lehet spórolni. Az egyetemen a leadott házi feladatok ellenőrzése illetve javítása időigényes procedúra. Azonban ezek egy részét automatizálni lehet. Ezért van létjogosultsága a házi feladat beadó portálnak. Segítségével felgyorsul a javítási idő, valamint kellemes és informatív felületet biztosít a hallgatók számára.

Feladatom a már készülőben lévő házi feladat beadó portál frontendjének fejlesztése volt React technológia alkalmazásával. Első teendőm az Eredményeim oldalának átalakítása volt, mely megjeleníti a már kiértékelt valamint a kiértékelés alatt álló házi feladatokat és az azzal kapcsolatos részleteket. Továbbá szempont volt, hogy az oldal reszponzív, modern és felhasználóbarát legyen egyaránt. Mock-technikát kellett alkalmaznom, az oldal tesztelhetősége érdekében. Utolsó feladatomként a saját magam által definiált adatokból vizuális elemeket kellett gyártanom.

Szakdolgozatomban részletezem a követelményeket, majd kifejtem a hozzájuk tartozó megvalósításokat. Végül összegzem munkámat és ismertetem tapasztalataimat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.