Háztartás menedzselő webalkalmazás fejlesztése Spring és Angular felhasználásával

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A bemutatandó webalkalmazás célja, hogy segítse azokat az embereket, akik többen élnek és használnak háztartásbeli fogyó eszközöket együtt, de pénzügyi dolgaikat külön kezelik. Az alkalmazás segítségével egyszerűen és biztonságosan nyomon követhető, hogy melyik lakó mennyit fogyasztott, illetve mennyit vásárolt egy árucikkből.

Az alkalmazáshoz tartozó adatok MySQL adatbázisban tárolódnak, ezen adatokat egy Java Spring keretrendszerrel kialakított, HTTP kéréseket küldő és fogadó alkalmazásprogramozási felület (Representational State Transfer Application Programming Interface, REST API) segítségével éri el az alkalmazás. A Spring keretrendszerrel kialakított alkalmazás Spring Security és JSON Web Token implementálásával készült el, tehát a felhasználók adatait csak azok érhetik el, akiknek ténylegesen jogában áll elérni azokat. Az alkalmazás felhasználói felülete Angular és Bootstrap használatával került kialakításra, kiemelkedő szempontként tekintve a felhasználóbarát kialakításra és a különböző képernyőméretekre.

A szakdolgozat konkrét feladata ennek az alkalmazásnak a megvalósítása, mely sikeresen megtörtént. Ezen dokumentáció a fejlesztési folyamat mellett részletesen tárgyalja a felhasznált technológiákat, a választott szoftverarchitektúra részletes leírását és a választások okait, illetve a tervezési és tesztelési folyamatok eredményeit.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.