Háztartási bevétel és költségnyilvántartó alkalmazás fejlesztése Windows Phone 7 platformra

OData támogatás
Konzulens:
Madari István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozat feladat célkitűzése egy háztartási költségnyilvántartó program elkészítése Windows Phone 7 platformon. Az alkalmazás elsődleges feladata, hogy a mindennapi kiadásainkat könnyen és átláthatóan nyilván tudjuk tartani. Az alkalmazás lehetőséget biztosít kiadásaink előzetese megtervezésére, valamint a tényleges kiadások nyilvántartására. Annak érdekében, hogy többet nyújtson, mint egy hagyományos táblázatkezelő, néhány intelligens funkcióval is bővítettem a programot. Ilyenek például az felhasználók közötti együttműködést elősegítő csoportok, vagy a tervezést könnyítő újrahasználható költségtervek.

A nyilvántartásokról kimutatásokat is készít az alkalmazás ezzel segítve a felhasználót a saját költési szokásainak feltérképezésében, valamint abban, hogy a jövőben hatékonyabban tudja elosztani a rendelkezésére álló javakat.

Az alkalmazás több részegységből tevődik majd össze. Az üzleti logikát egy önálló web szolgáltatás szolgálja majd ki. Lesz egy webes és egy mobil kliens. A szakdolgozat témájából adódóan a mobil kliens kerül előtérbe. A mai trend az, hogy a mobil kliens nem egy webalkalmazás kiegészítése, hanem teljes értékű megfelelője. Ezzel az új trenddel kicsit szembe menve a megvalósított alkalmazás nem teljes értékű, csak a hozzá tartozó webalkalmazással válik azzá. Erre a döntésre azért került sor, mert bizonyos feladatok elvégzése (például a tervek készítése) kényelmetlen lenne egy szűkös felületű készüléken.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.