Háztartást segítő alkalmazás iOS platformra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A felgyorsult világ megváltozott körülményei igényt támasztottak olyan alkalmazások készítésére, amelyek segítenek a háztartás működtetésében. Ezek segítségével számontarthatjuk az otthoni készleteinket, teendőinket, akár bevásárlások is megtervezhetőek.

Diplomamunkám célja a fenti igényre olyan megoldást nyújtani, mellyel a felhasználók élete és háztartásuk kézbentartása egyszerűsödik, átláthatóvá válik.

Első lépésként az iOS platform és a Swift programozási nyelvet mutatom be, majd a fenti problémakört, jelenlegi lehetőségeket ismertetem, végül az elkészült megoldás tervezési és fejlesztési folyamatának részletezése következik.

Az elkészült mobil alkalmazás képes támogatni a háztartásokra jellemző tevékenységeket és az ahhoz tartozó adatok tárolását, továbbá elérhető termék és bolti információ is, amely további lehetőséggel támogatja a háztartást. Ezenfelül képes receptek között keresni és azokat megjeleníteni.

Ennek támogatására a mobil alkalmazás mellett egy web alkalmazás is készült, mely mobil alkalmazásban felhasznált, de minden felhasználó számára közös adatok tárolásáért és megjelenítéséért lesz felelős. Ilyen közös adat a bolt, termék és recept információk.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.