Hely alapú értesítő rendszer készítése

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az elmúlt években az okostelefonok széleskörű elterjedésének lehettünk szemtanúi. A napjainkban piacra kerülő készülékek már számos olyan szenzort tartalmaznak, amelyek a hely és orientáció meghatározást segítik. Ezen kívül a cellainformációk alapján is elég pontosan meghatározható a készülék pozíciója.

Szakdolgozatomban egy olyan alkalmazás elkészítésének menetét mutatom be, amely segítségével a közelben lévő okostelefonok számára értesítéseket küldhetünk. Ehhez rendelkezésre áll egy webes felület, amelyen keresztül lehetőségünk van üzletek és események regisztrálására, valamint ezek nevében értesítések küldésére. Az így küldött üzeneteket az elkészített Androidos mobilalkalmazást feltelepítő felhasználók kapják meg, ha egy megadott távolságon belül vannak.

A dolgozat első részében az alkalmazás elkészítéséhez felhasznált technológiák illetve azok legfontosabb jellemzőinek leírása található. Ezt követően a rendszer architektúrájának ismertetésére kerül sor. Végül pedig a webalkalmazás, a webszolgáltatások és a mobilkliens elkészítésének menetét mutatom be.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.