Hely alapú felügyelő rendszer tervezése és megvalósítása Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az első mobilkészülékek megjelenését követően az okostelefonok térhódítása alapjaiban rázta meg a telekommunikációs ipart. Ezen készülékek számítási kapacitása, illetve teljesítménye exponenciálisan nőtt az elmúlt másfél évtizedben, melynek köszönhetően tudományos fantasztikum szintjére emelkedett ez a technológiai irányzat. Napjainkban a legalapvetőbb hétköznapi tevékenységek elvégzése is nehézkes mobilkészülékek igénybevétele nélkül, legyen az egy valós idejű tömegközlekedési információ kinyerése, vagy egy általános kommunikációs szakadék áthidalása.

A szakdolgozatom keretein belül egy általános célú hely alapú felügyelő rendszer tervezése, illetve megvalósítása kerül bemutatásra. Ezen feladat elvégzéséhez az egyik legelterjedtebb mobil platformot, az Android operációs rendszert, illetve a platform által determinált modern eszközöket használtam fel. Az alkalmazás teljes egészében az újonnan megjelent Kotlin nyelven került implementálásra, melynek révén számos korszerű elem felhasználására kerülhetett sor, amelyek csupán pár hónapja jelentek meg a platformon.

Zárásképpen a dolgozatom során felmerülő tapasztalatok, nehézségek és a továbbfejlesztési lehetőségek bemutatására kerül sor.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.