Hely- és tevékenységfüggő profilkezelő rendszer mobil környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság a legtöbb ember okos telefont használ mobil készülékének. Ez köszönhető annak is, hogy az okos telefonok mini számítógépekké fejlődtek, így az általonos felhasználói tevékenységek is elérhetőek rajtuk. Mindenhová magunkkal visszük, a munkahelyre, iskolába, edzőterembe, utazásokra. Minden egyes szituációban más és más beállításokkal használjuk készülékeinket, hogy a legjobban igazodjon az adott helyzethez. Ehhez minden alkalommal manuálisan át kell állítani, ami a mai felpörgött rohanós életben gyakran elmarad, elfelejtődik.

A cél egy olyan mobil alkalmazás elkészítése, mely ezt az átállítást automatikusan el tudja végezni. A felhasználó által megadott tevékenységeket és helyszíneket meg kell tudnia különböztetni, és a helyszínhez vagy tevékenységhez megadott telefon beállításokat kell alkalmaznia. Az alkalmazás egy profil beállításának lehetőségét adja, ahol különböző állapotokat tud felvenni a felhasználó. Ezt a profilt képes lesz megosztani más, az alkalmazást használó személlyel, aki ezáltal láthatja, hogy melyik a felhasználó aktuális állapota.

A szakdolgozat ennek az Android alkalmazásnak a fejlesztését írja le. Az elkészült program képes különböző aktivitásokat, illetve a megadott helyszíneket felismerni, és beállítani a felhasználó által megadott konfigurációkat. Ezen felül képes megosztani a beállított profil adatit más felhasználókkal, amelyet egy szerveralkalmazáshoz küld el. Ez a szerver program elmenti egy adatbázisba a felküldött adatokat, amelyeket más beregisztrált felhasználók a profilnév ismeretében lekérdezhetnek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.