Helykereső alkalmazás készítése Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Fehér Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Napjainkban az okostelefonok egyre népszerűbbek a felhasználók és a fejlesztők körében egyaránt. Egyre több olyan alkalmazás jelenik meg, amely igyekszik kihasználni a készülékek nyújtotta plusz funkciókat, mint például a helymeghatározó rendszer. Ennek köszönhetően igen népszerűek a helyfüggő alkalmazások, amelyek figyelembe veszik a felhasználó aktuális tartózkodási helyét. Mivel a letölthető alkalmazások száma egyre csak nő, így nem ritka, hogy egy adott funkciót ellátó alkalmazásból több is van. Emiatt a fejlesztők arra törekednek, hogy az ő alkalmazásukat használják minél többet, és a felhasználók ne váltsanak másikra.

A szakdolgozati témám keretén belül a helyfüggő szolgáltatások és a gamification („játékosítás”) áttekintésén túl egy olyan helykereső alkalmazás megvalósítását tűztem ki célul, amely megfelel a felhasználók elvárásainak, és kihasználja az Android platform nyújtotta lehetőségeket, valamint igazodik a mobil eszközökhöz.

Az elkészült alkalmazással a felhasználó az igényeinek megfelelő, közeli helyekre kereshet. Elmentheti a helyeket a kedvencei közé, értékelheti, véleményezheti azokat, vagy akár újakat is hozzáadhat a rendszerhez. Miközben használja az alkalmazást, pontokat, teljesítéseket gyűjthet, rangokat szerezhet, és összehasonlíthatja az eredményét más felhasználókkal. Így kellően motivált lehet ahhoz, hogy rendszeresen használja az alkalmazást, és minőségi tartalommal lássa el azt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.