Helymeghatározás 3G/4G rendszerekben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Imre Sándor
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A diplomaterv bemutatja a mobiltelefónia evolúcióját a kezdetektől napjainkig, illetve a jövőbeli irányokról is értekezik. Ezután rátér a pozícionálás témakörére, mely a fő irányvonala a dolgozatnak. Körbejárja és ismerteti az egyes helymeghatározási módszereket, illetve részletezi a nem GPS alapú megoldásokat.

Majd az időalapú lokalizáció, azon belül is az érkezési idő témakörével foglalkozik mélyre hatóan, megismerhetjük a TDoA algoritmust, illetve annak működését egy szimulációs környezetben.

A dolgozat felhasználja a WINNER kutatócsoport által kifejlesztett, MATLAB szoftverben használható WINNER II Phase Model legújabb, D1.1.2v1.1 verzióját. Ismerteti a diplomamunka keretein belül a keretrendszerbe illesztett szimulációs modell működését és felépítését. Bemutatja a szimulációs rendszerben különböző környezetekben és elrendezésekben vizsgált, pozícionálási hibaszámítás eredményeit, ezeket dokumentálja, értékeli, valamint összevetve az előzetes elvárásokkal, levonja a tanulságokat. Végül javaslatot tesz a jövőbeli továbbfejlesztési, továbblépési lehetőségekre is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.