Helymeghatározás alapú kalandjáték fejlesztése Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Sipos Márton Ákos
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a személyes mobil eszközök használata egy mindennapi tevékenységgé vált az emberek nagy részének. Az okostelefonok különösen nagy fejlődést mutattak a közelmúltban.

Az adatok átvitele az eszközök között különböző módon történhet meg, mint például az Interneten keresztül, Bluetooth adatkapcsolattal, stb. Majdnem mindegyik napjainkban gyártott készülék rendelkezik olyan képességekkel, amiket már-már alapnak tekintünk: tartalmaznak egy digitális kamera szenzort, GPS antennát, WiFi antennát és különböző szenzorokat. Az egyéni felhasználók zsebében olyan eszközök vannak, amelyek potenciálisan rengeteg információt tudnak tárolni a jelenlegi környezetükről. Ehhez képest alig pár éve a legtöbb telefon funkciói a telefonhívások kezelésére és az SMS alapú üzenetküldésre korlátozódtak.

Azon túl, hogy az okostelefonok a telekommunikáció egy alappillérévé, valamint az adatgyűjtés eszközévé váltak, remek szórakoztatási eszközökként is szolgálnak. Majdnem minden megvásárolható okostelefonmeg tud jeleníteni digitális multimédia tartalmakat (képeket, zenét, videókat) és nagy számú letölthető játékot képesek futtatni.

A dolgozat elkészítése során nem csupán ezeknek a lehetőségeknek a használatát vizsgáltuk meg az Android platformon, hanem kitértünk a mobil eszközök és személyes számítógépek közti kommunikációra is. Pontosabban, a dolgozat keretében bemutatjuk egy Androidplaformra írt játék tervezését és implementációját. Kitérünk a szerverre, amely biztosítja a játék szolgáltatásainak egy részét. A kommunikáció a szerver és a mobil eszközök közt HTTP kérések formájában történik, rendelkezésre állásuktól függően a WiFi interfész, vagy mobil adatkapcsolat révén.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.