Helymeghatározás-alapú játék fejlesztése iOS platformra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kelényi Imre
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjaink második legelterjedtebb mobil operációs rendszere az Apple által fejlesztett iOS. 2012-es adatok szerint az okos telefon piac 21%-át teszik ki az iOS alapú telefonok.

Szakdolgozatom témája egy helymeghatározás alapú játék készítése iOS eszközökre.

Ezen játék lényege, hogy a való világ fel van osztva kisebb területekre, melyeket a játékosok bejelentkezésekkel szerezhetnek meg. A cél, hogy minél nagyobb területet uraljon egy-egy játékos. A bejelentkezés szabályozott, időkorláthoz kötött: óránként csak egy bejelentkezés lehetséges és az a személy szerzi meg a területet, aki az elmúlt 60 napban a legtöbbször jelentkezett be.

Két lehetőség van bejelentkezésre: kézileg, illetve egy háttérben történő bejelentkezéssel, amely az Apple által az iOS 7-ben implementált lehetőség.

Az alkalmazás segítségével a felhasználó be tud jelentkezni a területeken, meg tudja tekinteni azt egy térképes nézeten, és információt kaphat barátairól, akik ugyancsak játszanak a játékkal.

Szakdolgozatomban ismertetni fogom az Apple által fejlesztett iOS rendszer alapjait, mely véleményem szerint feltétlenül szükséges egy alkalmazás működésének a megértéséhez, továbbá szó lesz a helymeghatározás lehetséges módjairól is az iOS eszközökön.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.