Helyszín foglaló rendszer tervezése és fejlesztése zenekarok és szórakozóhelyek számára

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a mobil alkalmazások már szinte mindenre alkalmasak. Gyakran időt és energiát spórolnak meg nekünk azzal, hogy az általunk kívánt tartalmakat mindössze egy bökésnyi távolságba helyezik.

A dolgozatom egy olyan alkalmazás megvalósításán vezet végig, ami zenekarok és szórakozóhelyek életét teheti egyszerűbbé egy platform létrehozásával, amin keresztül megtalálhatják egymást. Ez kezdő, illetve hobbi szinten működő zenekarok számára, valamint élőzenét kereső kocsmáknak hatalmas segítséget jelenthet.

A megvalósított rendszer egy szerver és egy kliens részből áll. A kliens megvalósítása az Android [1] operációs rendszerre készült, ami az utóbbi évek legelterjedtebb mobil platformja. A szerver Java nyelven íródott, a klienssel történő kommunikációt REST szolgáltatások biztosítják. Az implementációs megoldásokat a dolgozat során részletesen bemutatom.

Az elkészült alkalmazás képes rá, hogy zenekarokat kössön össze szórakozóhelyekkel. A felhasználók valós időben értesülnek a létrejött ajánlatokban történő változásokról. Lehetőség van képet, illetve zenekaroknak zenét is feltölteni, valamint támogatott a kedvencekhez adás is. A regisztráció során megadott személyes adatok kizárólag azokkal kerülnek megosztásra, akikkel a felhasználó sikeresen megállapodott.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.