Hierarchikus incidens felderítés felhő környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kósa Zsuzsanna Mária
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A dolgozat célja hierarchikus függőségek ábrázolása a felhő környezetben üzemeltetett alkalmazások működtetése céljából. Minderre azért van szükség, mert elképzelhető, hogy egy elem kiesése több kapcsolódó elem kiesését is okozza. Erről az értesítések egyszerre, csoportosítatlanul érkeznek be annak ellenére, hogy egyetlen elemre kéne figyelmet fordítani. A dolgozat felépítéséből eredően a szolgáltatásmenedzsment folyamatos szolgáltatás javítás részének pontjait veszi rendre, hogy az üzemeltetés az elérhetőség szempontjából javuljon és a munkatársakon lévő teher csökkenjen.

A dolgozat bemutatja a megvalósításhoz szükséges MySQL adatbázis szerkezetét és az adatbázis Python scriptek általi feltöltési mechanizmusát, ebbe beleértve az adatforrások leírását is. A dolgozat a kimenetelként létrehozott PHP, Lumen dashboard és API jellemzésével zárul, ebbe beleértve a kiváltó ok kereső mechanizmust is.

A dolgozat eredményeként elkészített dashboard az alkalmazások folyamatos figyelemmel követését lehetővé teszi, megvalósítja a hierarchikus ábrázolást és a kiváltó okok azonosítását is elvégzi.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.