HintMe: Intelligens tartalomajánló integrációja külső webes rendszerekbe

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az interneten fellelhető végtelen mennyiségű adat releváns részének kutatása rengeteg időt és energiát vesz el az emberek mindennapjaiból. A HintMe egy ajánló motor, segítségével pillanatok alatt képesek vagyunk számunkra fontos és hasznos információk megtalálására. A HintMe segíti mindennapi életünket, átalakítja szokásainkat és időt takarít meg számunkra. Gépi tanulás és különböző algoritmusok segítségével képes az interneten fellelhető hatalmas adattömeg releváns részét közvetíteni az érdeklődő emberek részére.

Az ajánló motor minden webportál szerves részét képezheti majd, az oldal tartalmától és a felhasználó profiljától függően képes kizárólag hasznos és személyre szabott információk megjelenítésére. Különböző technológiával készült web portálokba integrálható és harmadik féltől származó eszközként használható.

A rendszer integrációjára érdemes külön hangsúlyt fektetni. Rengeteg lehetséges technológia és megoldás szóba jöhet, végső soron az integrációs megoldások minősége adja a szoftver használhatóságának alappillérét. Dolgozatomban bemutatok három különböző irányt, amelyen az integráció kidolgozását el lehet indítani, majd különböző szempontok alapján kiválasztok két megoldást és végigvezetem a megvalósítás lépéseit.

Végül két saját web portált is elkészítek. Az első a HintMe üzleti logikájára alapozott közösségi funkciókkal kibővített interaktív weboldal. A másik webportál pedig a partnereknek nyújt dokumentációt az API és az integrálható modul használatáról, valamint üzleti ügyfeleink különböző folyamatokat tudnak rajta elvégezni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.