Hírközlési algoritmusokra optimalizált alkalmazás-specifikus mikroprocesszor fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Jani Lázár
Elektronikus Eszközök Tanszéke

Két különböző és széles körben elterjedt hardver leíró nyelvet ismerünk, ezek a Verilog és a VHDL. Mindkét nyelv alkalmas digitális rendszerek, valamint logikai funkciók alapos modellezésére, emellett azonabn az előálló modellek helyességét verifikálni és ellenőrizni is kell. Erre a célra gyakran egy másik leíró nyelvet, egy hardververifikáló nyelvet alkalmaznak, amely biztosítja mindazokat a funkciókat, amelyre szükség lehet egy precizitást és alapos ellenőrzést igénylő folyamat során. A SystemVerilog nyelv a C és C++ programozási nyelvekből vett át sok szintaktikai elemet, ezáltal egy nyelvben támogatja a rendszerszintű tervezést és verifikációt.

Munkám keretében szeretném megmutatni, hogy a SystemVerilog nyelv, amelyet leginkább verifikációra használnak, megállja a helyét a digitális rendszerek szintetizálása során is. A SystemVerilog nyelv segítségével leírok egy alkalmazás-specifikus mikroprocesszoros rendszert, mely hírközlési algoritmusokat valósít meg.

Azért választottam ezt a területet, mivel egy egységet alkotó hírközlési rendszer megtervezése különböző algoritmusokból, elég nehéz probléma ahhoz, hogy megoldása kihívást jelentsen.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.