Hírportál keretrendszer ASP.NET MVC alapon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Asztalos Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mai világban az információ beszerzésének forrása egyre inkább az internet elé tolódik. Ezzel megnövekedett a különböző hírportálok jelentősége, amelyek lassan az elsődleges forrásává válnak a világ híreinek a nyugati társadalmakban, megelőzve a televíziót és a nyomtatott újságokat is. Szakdolgozatom témája egy olyan hírportál keretrendszer fejlesztése, amely képes felvenni funkcionalitásban a versenyt a mai kor népszerű hírportáljaival és alkalmas az ilyen célú weboldalakkal szemben támasztott igények kielégítésére. A fejlesztés célja, hogy egy olvasói szempontból könnyen használható és áttekinthető weboldal keletkezzen, amely mégis nagy mennyiségű információ megjelenítésére képes. Emellett lehetőséget kell biztosítania a portálnak arra is, hogy a szerkesztői nézetből minél könnyebben módosítható legyen az oldal tartalma.

A portál magját az ASP.NET MVC webes keretrendszer adja, amely mellett több más kiegészítő technológiát is használtam. Ilyen az adatbázis leképzésére és az azzal történő kapcsolattartásra használt Entity Framework és a Twitter Bootstrap keretrendszer, amelynek segítségével az oldal megjelenését alakítottam ki. Ezek mellett még néhány jQuery-n alapuló kliens oldali technológiát is felhasználtam a különböző felhasználói funkciók megvalósítására.

Az elkészült portál lehetőséget biztosít későbbi továbbfejlesztésekre is. Az egyik lehetőség, az ASP.NET MVC rendszer bővítése új funkciókkal, a másik pedig natív mobilos alkalmazás készítése az adatbázis fölé.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.