HtmlMutator - Statikusan típusos HTML generálása .NET alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Szabó Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A webes világ alapja a HTML (HyperText Markup Language) nyelv, mely leírja egy weboldal felépítését. Az oldalak leírására az elterjedt megoldás, ha statikusan megadjuk őket, vagy generáljuk a kódot, tehát nem a tényleges HTML kódot adjuk meg, hanem egy bemenetet a generátornak, melynek a kívánt HTML kód lesz az eredménye. Dolgozatom témája egy ilyen kódgenerátor szoftver tervezése és fejlesztése, mely a típusos környezet előnyeit kihasználva segít a weboldalak implementálásában, továbbfejlesztésében.

A dolgozat elején bemutatom a HTML nyelvet, és mélyrehatóan megvizsgálom a feladatom megoldásához szükséges részeit. Ezt követően megtervezem az alkalmazást, megmagyarázom a tervezés során hozott döntéseket, majd implementálom a tervezés során említett fő komponenseket. Kitérek az érdekes problémák megoldására, példakódokkal szemléltetem, hogy milyen lehetőséget garantált a választott nyelv a feladat megoldására.

Ezek után példát mutatok általános bővítési lehetőségekre és elkészítek egy CSS és JavaScript integrációt biztosító komponenst. A kész komponensek segítségével egy példa webalkalmazást készítek el, összehasonlítom a hagyományos megoldással, majd mérések segítségével vizsgálom az elkészült alkotást.

A dolgozat befejezéseként értékelem a végeredményt, végül kitérek továbbfejlesztési lehetőségekre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.