Hulladékgazdálkodási társaságok CRM moduljának tervezése és fejlesztése .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dávid Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

ÖSSZEFOGLALÁS

A diplomamunka témája egy vállalatirányítási rendszer (ERP), az EnWizard2 ügyfélkapcsolati moduljának kifejlesztése Microsoft .NET 4.0 platformon. A munkám célja egy olyan modul megvalósítása volt, ami megfelelően együttműködik a szoftver más moduljaival, és megfelel a veszélyes, fémes, kommunális hulladékkereskedő cégeknek az ügyfélkapcsolati modullal szembeni elvárásainak.

A szokásos ügyfélkapcsolati területek mellett (partnerek, ajánlatok, szerződések kezelése) tartalmazza az egyedi fejlesztésű kommunális almodult. Ez kifejezetten kommunális hulladékgyűjtéssel foglalkozó vállalatok számára készült, és keretet teremt egy Magyarországon új, egyedülálló pénzügyi működésnek: az ürítés alapú elszámolásnak. Ezt a technológiát már több európai országban használják, és várhatóan hazánkban is egyre elterjedtebbé válik a jövőben.

Az általam kifejlesztett modult az EnWizard2 rendszer részeként már több vállalat használja napi szinten (Design Kft, HungaroJet Kft, Euro-Rubber Kft), a kommunális almodul bevezetése pedig jelenleg zajlik (Erdőkertesi Műszaki Ellátó Szervezet).

A megvalósítás során több egyedi megoldást is kifejlesztettem, ezek közül néhány:

• ajánlat elfogadása esetén az alapadatok, illetve az anyagok és szolgáltatások díjai alapján szerződés generálása

• ajánlatok, szerződések anyagainak és szolgáltatásainak alapértelmezett generálása előre meghatározott díjak alapján

• árajánlat rögzítésekor átlagár számítása az adott anyagra, szolgáltatásra

• szerződések díjmódosításainak kezelése: árváltozások esetén új melléklet készítése: a régi árak visszakereshetők maradnak az adatbázisban

• kommunális szerződések mentésekor a partner címéhez rendelt edényzetek alapján a kapcsolódó szolgáltatások hozzárendelése

• sorozatos rekordfelvitel esetén az utoljára használt adatok felkínálása alapértelmezettként

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.